den 1 - zrychlený přesun do Glodu PŘEDEM MUSÍM POZNAMENAT ŽE NAŠE CESTOVNÍ REPORTÁŽ BYLA NAPADENA NEZNÁMÝM HACKEREM - PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK NEČTĚTE !!! Dnešní (vlastně včerejší) den jsme začali úspěšným naloděním na autovlak do Košic. Vzhledem k finanční pohlednosti všech účastníků zájezdu jsme si všichni objednali kupé Deluxe. Kupé klimatizované s vlastním záchodem a sprchou, papučky a slušná snídaně - dalo se to vydržet i přesto, že já jsem musel sdílet prostor s Honzíkem (Igor měl samozřejmě kupé sám pro sebe s vlastním stewardem). Celý zájezd je abstinenční viz. foto. Jinak doporučuji tento způsob přesunu osobně vyzkoušet, je to samo o sobě docela zajímavý zážitek. Z Košic jsme vyrazili po vlastní ose směr dnešní cíl - Glod (penzion u Dragoše). Velkým obloukem jsme minuli vyhlášené sídliště Luník IX (římsky protože tam bydlí samí Římani-Romové) a překonali nudné Maďarsko (i když u hranic se Slovenskem byly docela pěkné kopečky). Celou cestu bylo vedro, obzvlášť Honzovi, který si zakoupil moto oblečení Eskymák 3 což pro teplotu 37st není optimální. Já s Igorem v KLIMu jsme v pohodě. Odměnou nám byly na konci dne nekonečné serpentýny nad Bai Mare, kde jsem si mohl vyzkoušet skoro kolínko i na chlupatejch gumách. Jinak celý den pouze asfalt čili trochu nuda a hlavně dlouhá (k Drogošovi jsme dorazili kolem sedmý místního času). Zítra to bude jiný kafe, skoro vše off-road ... Statistika dne:
Pozn.: "Pavlem" zájezdu byl drtivou většinou zvolen Honza :-) Kvíz pro náčelníka: co je to za motorku na třetím obrázku? (jel na ní nějakej Helmut)
zpět Výpis komentářůNacelnik mvoznak@exac.cz2023-08-19 Je to GG 700 . Odmitame to prodavot i servisovat. Stroj vyhradne pro Udy a Helmuty. Přidat komentář |
MENUHOMEAKTUALITYNoční spoj Olbia - Livorno | 2024-10-03Tady budeme bydlet - kabinka 8146 Jak vypadá obecní vývěska s parte? Posuďte nyní. | 2024-10-02 Posuďte i věk některých zesnulých. Především Sardky mají pěkně tuhý kořínek! Link na zvětšené foto je zde: PARTE_TABLO ( doporučuji otevřít v novém okně prohlížeče ) Pulpo Fritto s karotkovým pyré - dnes v extrémní gastronomii zaskakuje Veronika | 2024-09-29 Dnes mě při přípravě gastronomické aktuality nahradila Veronika. Říká: až po pokapání citronem je to to pravé! Sardské Nurhagy - nikdo pořádně neví, kde se tu vzaly a k čemu sloužily | 2024-09-29 Stáří těchto staveb je 1700-730 př. n l. Vrhají impozantní dojem. Je jich tu spousta. Celkem asi cca 7000 po celé Sardinii Jak také může vypadat jídelní lístek ? | 2024-09-27 Ve Francii je poměrně běžný tento typ menu. Číšník jej pak tahá od stolu ke stolu a pokládá na volnou židle od vedlejšího stolu. Nutná podmínka je, že nesmí být plná hospoda. Pak to přestává fungovat. Doporučím tento styl i Vencovi Pitrovi v Mladošovicích! HISTORICKÉ VÝPRAVY:Po stopách jarní španělské kampaně - tentokráte s Honzou, Igorem a Sváťou |